Bellini-Norma
2011. május 30. írta: Goviatravel

Bellini-Norma

Egész nap Szicíliáról ábrándoztam! Menni, menni, visszatérni!
Ez a sziget annyira különleges!
Az olasz temperamentum és életfelfogás igazán ezen a szigeten érvényesül!
Dolce vita!-az emberek itt tényleg élvezik az életet, fittyet hányva a világ gondjaira, inkább fürdenek az azúrkék tengerben, nagy családi eszem-iszomokat tartanak.
Ilyenkor asztalra kerül fő tésztaspecialitásuk is a Pasta alla Norma-melyet a szicíliai születésű Bellini azonos nevű operája után nevezett el egy szicíliai szakács, aki az opera szépségétől megmámorodva tányérra komponálta a ma már méltán híres tésztaételt.
Paradicsom, tészta és bazsalikom által jelképezett olasz nemzeti színek egybeolvadnak az Etna vulkán kitörő láváját jelképező padlizsánnal.

Ha már színek, a szicíliaiak egy részének szeme feltűnően kék! Ez is egy ok, amitől annyira különleges ez a sziget! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr4912465219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pasta alla Norma | Culinartz 2012.03.25. 21:32:12

[...] Itáliában bármilyen típusú étel fel tudja ébreszteni az érdeklődésemet. Legjobban a szicíliai gasztrónómia tud felcsigázni, nem hiába ugyanis a nagy kedvencem. Főként azért mert a “pasta” gyökerei is innen erednek, másrészt rajongom a sziget kiváló kultúrájáért, történelméért és természetesen, mint minden valamirevaló operarajongó Belliniért. [...]
süti beállítások módosítása