Tippek az utazás előtt
2017. május 09. írta: Goviatravel

Tippek az utazás előtt

Repülőjegy előkészítve, voucherek sorbarakva, útikönyvben minden fontos látnivaló bejelölve.
Ez könnyen ment, hiszen egy szakértő utazásszervező profi módon mindent előkészített az elképzelt utazáshoz. Rengeteg utánajárást és időt is megtakarítva számunkra, ő ugyanis már behunyt szemmel is kiigazodik az információ tengerben. Ismeri a helyszíneket és nem utolsó sorban remek kapcsolatokkal rendelkezik a szolgáltatókat illetően.

Hátradőlhetünk, megérte szakemberre bízni, mi pedig  izgatottan vártuk az indulás előtti napig, hogy végre csomagolhassunk és reggel útnak induljunk. Nem kell stresszelnünk , hogy elérjük-e a repülőt vagy, hogy lesz-e még szabad szoba, hiszen ezt már előre lefoglaltuk. Az utazási tanácsadónk figyelt arra, hogy a repülőnk csatlakozási ideje elegendő legyen, a szállodában pedig nem az utolsó kis szükségszoba jut nekünk, hanem egy olyan amelynek remek a panorámája!

Nyugodtan hátra dőlhetünk de az indulás előtti izgalom közepette nem árt figyelni néhány apróságra.

Vegyük sorra az utazáshoz szükséges dokumentumainkat.

Útlevél- érvényes a hazautazáshoz számított hat hónapig. Készítsünk róla egy fénymásolatot, amit máshova helyezünk. Nem árt egy fotót sem tárolni róla a telefonunkon.

Szükséges vízumunk is meg van, eTA, ESTA (eletronikus belépési) engedélyeket érdemes külön kinyomtatni

Biztosítást is kötöttünk. Mentsük el a biztosító éjjel-nappal hívható számát és ha már itt tartunk a célországban lévő külképviseletünk elérhetőségeit is jegyzeteljük ki magunknak.

Címkézzük fel a bőröndünket. Nem árt belülre is elhelyezni egy nevünket és elérhetőségünket tartalmazó lapot. A bőröndcímkére nevünk és elérhetőségünkön kívűl írjuk fel a szállodánk nevét, címét arra az esetre ha elveszne a csomagunk így a légitársaság utánunk tudja hozni. 

Nyomtassuk ki a beszállókártyáinkat és vouchereinket annak ellenére, hogy okos kütyüinken tároljuk, hiszen nagyon kellemetlen tud lenni, ha lemerült eszközön ezt nem tudjuk elérni.

Tegyük könnyen elérhető helyre a kütyük töltőit, ha szükséges akkor megfelelő hálózati adaptert is tegyünk mellé.

Vigyünk magunkkal egy jó könyvet a repülőre, ha gyerekekkel utazunk nekik bekészíthetünk akár egy-egy kifestőkönyvet is, hogy ne unatkozzanak.

 Ne csomagoljuk be az egész szekrényt. Egészen biztos, hogy felesleges telepakolni a bőröndöt, ígyis-úgyis azt akarjuk majd felvenni amit pont otthon hagytunk, de ne feledjük, ez csak egy napig fog hiányozni.

 Ha már a bőröndnél tartunk ne feledjünk el egy feltűnő ismertető jelet tenni rá, így elkerülhetünk rengeteg kellemetlenséget, például azt, hogy más cuccaival indulunk el a repülőtérről.

Egy későbbi posztban szó lesz a profi csomagolásról. Gyakorlott utazóként bármikor, bármelyik évszakban, bármilyen égövbe tartó utazás előtt képes vagyok fél óra alatt becsomagolni. Úgy!, hogy semmit nem felejtek itthon. Szeretnéd tudni a titkokat?

om1bq00.jpg

A legjobb utazási ajánlatok egy helyen: GOVIA Travel.

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr7612486527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása