Tippek az utazás előtt
2017. május 09. írta: Goviatravel

Tippek az utazás előtt

Baleset-betegség- poggyász biztosítás

Minden második magyar biztosítás nélkül utazik bele sem gondolva, hogy ez bizony drága mulatság lehet.

Biztosítás nélkül utazni pontosan ugyan olyan, mint a bungee jumping kötél nélkül.

Sajnos sokan úgy gondolják, hogy az utasbiztosítás nem fontos egy pár napos nyaralás során, mert „velünk úgy sem történik semmi baj”. Ez azonban nagyfokú felelőtlenség, mert az utasbiztosítás nem jelent nagy kiadást és minden alkalommal biztonságérzetet adhat. Nem elegendő az itthoni biztosítás, mert lehet, hogy egy gyógyszer felírása esetén sem elégséges. Az USA területén például egy egyszerű röntgenezés is több tízezer dollárba kerülhet, nem is beszélve a további orvosi ellátásokról.

Manapság sokan abban a tévhitben élnek, hogy hitel vagy bankkártyájuk mellé biztosítást kapnak a kibocsájtó pénzintézetektől, ez azonban sok esetben semmire sem elég. Indulás előtt mindenféleképpen érdemes megérdeklődni a bankok ügyfélszolgálatánál, hogy pontosan mire vonatkozik az általuk nyújtott utazás biztosítás.

Biztosítás nélkül utazik külföldre minden második magyar, még a balesetveszélyes téli időszakban is.


Pedig egy kisebb síbaleset ellátása is százezrekbe kerülhet a külföldi kórházakban, amit, ha nincs utasbiztosítás, a sérült turistán hajtanak be, akár évek múlva. Kis híján félmillió forintjába került az otthonfelejtett bukósisak egy magyar férfinak, akit egy ausztriai sípályáról egyenesen kórházba vittek. A sérült luxus környezetben, kifogástalan ellátást, s a végén borsos ápolási számlát kapott. A cehhet alig több mit kétezer forintból rendezte.

A magyar turisták fele nem hiszi, hogy baja eshet külföldön, nem gondolnak arra – vagy nem hiszik el, amíg nem a saját bőrükön tapasztalják –, hogy ha mégis orvoshoz kell fordulni külföldön, az esetenként akár milliókra rúgó orvosi beavatkozások költségét biztosítás híján rajtuk hajtják be, külföldi kórházak magyar profikat bíznak meg a pénz beszedésével. Az eljárás során nincsenek tekintettel az egykori páciensek szociális helyzetére, ezért a megbízó szempontjából sikeres behajtásba egész családok mehetnek tönkre.

Egy biztosítás legyen inkább ablakon kidobott pénz, ami segít ha baj van.

Köszönjük a megosztást! Oszd meg, hogy eljusson mindenkihez: a biztosítás fontos.

Online itt bármikor megkötheted utasbiztosításodat: Biztosítás kötés on-line

 

A legjobb utazási ajánlatok egy helyen: GOVIA.hu .

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr9712492995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása