A világ legszebb rizsteraszai
2017. november 19. írta: Goviatravel

A világ legszebb rizsteraszai

Bali és környéke sok érdekességet rejteget, amiért érdemes repülőre szállni. 
Nem csak a neve cseng jól az egzotikus helyekért rajongók, a romantikára vágyók, a természet imádók számára, azok akik már megjárták a parányi indonéz szigetet határozottan állítják: Bali maga a földi Paradicsom.

Szinte már leírhatatlan és felfoghatatlan a szépsége és különlegessége amely ott vár az emberre, ahol egyáltalán nem számít rá. Számos indokot lehet felsorakoztatni, amiért érdemes ide elutazni.

Vehetjük például a búvárkodást. A sziget észak keleti részén fekvő Tulamben igazi búvárparadicsom! Minden bizonnyal nem fejlődött volna, ha nem pont itt süllyesztik el a japánok a Liberty-t több mint 70 éve. A több mint 100 méter hosszú roncsot egy búvár sem hagyhatja ki! Ráadásul a kezdők és könnyűbúvárok is biztonságosan megtekinthetik ezt a mélytengeri fantasztikus világot a színes halaival együtt.

Ha megunjuk a tengerparton ücsörgést, a naplementében romantikázást, nyugodtan vegyük nyakunkba a szigetet. Igazán úgy ismerhetjük meg, ha magunk mögött hagyjuk a luxus körülményeket biztosító szállodánkat.

Bali az a sziget, ahol a természeti szépségek sokrétűek. Eldönthetetlen, hogy egy füstölgő vulkán vagy pedig egy tükörsima, kristálytiszta vizű csodaszép vulkáni tó látványa a lenyűgözőbb.

A legnépszerűbb helyekhez érdemes kora reggel elindulni. Megtekinteni Ubud városát és környékét (ismerős lehet az Ízek, imák, szerelmek c. filmből ugyanis itt játszódik Julia Roberts legismertebb jelenete a biciklivel :) )

Az egyik leglátványosabb helyszín pedig Tegallalang környéke a rizsteraszokkal. Szó szerint az ember itt eltévedhet a számára labirintusnak tűnő utakon és teraszokon ami nem biztos, hogy hátrányára válik, hiszen találkozhat helyi farmerekkel és megtapasztalhatja maga a csodát.

 

 

Mit imádunk még Balin? A sok utcai oltárt a virágokkal, az emberek természetes kedvességét, a kiegyensúlyozottságukat, a gyümölcsök bőséges választékát, a balinéz pavilonépítészetet, a szentélyeket, a frangipáni virágok látványát és illatát és természetesen a zöld számtalan árnyalatát.

 

Utazási ajánlataim megtalálhatóak oldalamon: GOVIA Travel.

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr8513312305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása