Garda, az Előalpok és a síkság ölelésében
2011. június 06. írta: Goviatravel

Garda, az Előalpok és a síkság ölelésében

 

Az Előalpok tavai a természet csodái! Olyanok, mintha a Földközi-tenger egy-egy darabkája véletlenül hullott volna a hegyek ormai és a Pó-síkság zöldje közé.

Olajfa- és citromfaligetek, élénkszínű virágokkal ékesített kertek és trópusi növények díszítik.

Elfelejthetetlen álom!

A világban kevés ilyen különleges szépségű vidék található, mely egy szempillantás alatt magával ragad.

Aki a Garda-tavat nézi, annak a tenger jut eszébe. Ugyanolyanok a hullámok, a partnak csapódó víz habja, a strandok és a titkos bemélyedések, az illatok és a színek játéka.

Bár lehetetlennek tűnik, de minderre van magyarázat:  a vidéket egy antik gleccser vájta, mely többezer évvel ezelőtt egy hosszú és mély árkot hozott létre a völgybe rengeteg törmeléket hordott.  A Scara-folyó vize gyorsan betemette és létrehozta a mindmáig egyedülálló tájat.

A Garda-tó szépsége minden korban  nagy hatást gyakorol a látogatóra. Az áttetsző tisztaságú víz, a napsütötte strandok, a kellemes hőmérséklet, melyben jólesik egy séta csodáival és nyugalmával mindenkit elbűvöl.

Nemhiába kimaradhatatlan állomása volt sok híres utazónak. Eljött ide Goethe, Byron, Lawrence, Ibsen, Rilke és Gilde, hogy csak néhányat említsek a legismertebbek közül.

Ezra Pound ezt írja levelében James Joyecenak. "itt otthon érzem magam". A szépséget megörökítő irodalmi leírások sok századdal ezelőtt kezdődtek.

A latin  költő Catullo Sirmionéban rendezte be otthonát és ennek dedikálta leghíresebb verseit; Virgilio a 'Georghiche'-ban élénk színekkel és képekkel énekli meg a vihardúlta tavat. (A vitorlázás és a szörfözés imádóinak a paradicsoma ez, a szél erős és hatalmas hullámokat borzol a víz felszínén.)

A természeti szépségeket kiegészítik a római kori települések maradványai, a középkori erődítmények, az impozáns épületek, a nemesi villák.

Az erős színek és illatok kavalkádjában a természet, a kultúra és a történelem keveredik egymással. Az idelátogató a természet elképesztő fény-és színhatását viszi magával- örök emlékbe.

Ajánlataink a Garda-tó vidékére

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr8312465227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása