Lago  d'Idro, a hétfejű sárkány tava
2011. június 28. írta: Goviatravel

Lago d'Idro, a hétfejű sárkány tava

Egy régi legenda szerint a tó fenekén, val Sabbiában élt Idra, a négylábú, pikkelyes farkú és hétfejű sárkány. Herkules vándorútja során leszállt a mélybe, megölte a szörnyeteget és megszabadította a völgy lakóit.

A félelmetes állat emlékét már csak a neve őrzi...

Ezen a vidéken, mely gazdag parasztházakban, várakban és a sziklákra kapaszkodó és művészeti értékekkel teli templomokban, ügyes fafaragókban- valamikor  az Olasz Királyság és az Osztrák-Magyar Monarchia határvonala húzódott. Abban az időben az erődítmények egymás ellen épültek, az ágyúkat egymásra irányították: ennek emlékét őrzi Rocca 'Anfo, egy hadilétesítmény (eredetileg Napóleon rendelte meg), melyből egész Európában csak ez az egy létezik. [ Nyolc, egymással összekapcsolt erődítményrendszerről van szó, amit a Trento-Brescia útszakaszvédelmére és lépcsőzetes magasságban hoztak létre].

[caption id="attachment_87" align="aligncenter" width="384" caption="Rocca d' Anfo"][/caption]

A kicsi és elképesztően nyugodt Lago d'Idro a komor hegyek ölén az erdők és a rétek zöldjében kék foltnak látszik.

Partjain a fontosabb települések: Ponte Caffaro a legészakibb részen, Anfo a nyugati parton és Idro a déli fokon, mind-mind egyre kedveltebbek az idelátogatók körében.

A tóvidék zöld világát a csend és a végtelen látóhatár szerelemesei látogatják, akik adnak arra,  hogy megfelelő környezetben töltődjenek fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr5412465235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása