Lago di Viverone
2011. június 30. írta: Goviatravel

Lago di Viverone

Piemonte tartomány szívébe, Biella megyében, nem messze Valle d'Aostától túnik fel a Viverone-tó. Ez a víztükör egy régesrégi gleccser eredményeként keletkezett és a Serra d'Ivrea amfiteátrumába  szorult, mely az Alpok lánculatának legkiterjedtebb morénája. A Viverone környéke a madárlesők paradicsoma és a természet igazi gyöngyszeme, mert a partvidéket telente az Észak-Európából érkező madarak telepítik be.

[caption id="attachment_99" align="aligncenter" width="640" caption="Viverone-tó"][/caption]

A természeti kincseken kívül történelme, hagyománya és borászata miatt is méltán híres: ezt tanúsítják az őskorból származó cölöpépítmények, a XX. század egyik legfontosabb régészeti felfedezése és a calusoi Erbaluce nevű bor, melyet a roppolói kastély borpincéjében érdemes megkóstolni.

Ivrea közelében terül el a lenyűgöző szépségű tóvidék, melyen a dús növényvilág öt tavat- Sirio, Pistono, Nero, Campagna, San Michele- rejt magába.

Ez a tó egy különleges gyöngyszem, melyből a tisztán derűs napokon szétcsobban az életerő, míg a  fáradt ködös nappalok különös nyugalommal árasztják el a bágyadt vándort.

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr612465231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása