Tippek utazás előtt
2017. május 10. írta: Goviatravel

Tippek utazás előtt

Útlevél és vízumok

Beutazni egy-egy országba csak érvényes útlevéllel, vízummal lehetséges.


Már utazásunk tervezése pillanatában ellenőrízzük útiokmányaink érvényességét és szükség esetén intézkedjünk.


Ha eldöntöttük hova utazunk, kérdezzük meg utazási tanácsadónkat a beutazás feltételeiről. Szükség esetén bízzuk meg vízumunk beszerzéséről. Bízzuk profikra, így kevésbé vagyunk kitéve az elutasított vízumkérelem okozta csalódásnak.

Ha vízumra lesz szükségünk, ügyeljünk, hogy az útlevelünkben legyen 2 vízumoknak fenntartott, egymás melletti oldal szabadon a vízum helyének.

Javasolt, hogy az útlevél személyi adatokat tartalmazó oldaláról a beutazást szolgáló vízumról az utazást megelőzően mindenki készítsen fénymásolatot. Ezt utazáskor mindenki vigye magával és jól őrizze meg, tartsa mindig biztonságos helyen, útlevelétől külön.

Ma már kiválóan tárolhatóak online tárhelyeken, szükség esetén elegendő az internetkapcsolat és máris elérhetővé válik számunkra. illetve ne feledjük el itthon tartózkodó családtagunknak is hátrahagyni.

Utunk során az útlevelet mindig tartsuk a szállodai szobánk széfjében. Elegendő magunknál tartani egy fénymásolatot róla és a szállodai kis kártyánkat.

Útlevél elvesztése, ellopása vagy megsemmisülése esetén a hatóságok minden esetben kérik ezeket a fénymásolatokat mind az elvesztés, a lopás vagy a megsemmisülés tényét rögzítő rendőrségi adatfelvételnél, mind az idegenrendészeti hatóságnál kiutazási vízum beszerzésének igénylésekor.

Fontos! Soha ne utazzunk anélkül, hogy elérhető helyre, lehetőleg több helyre is felírjuk hazánk helyi külképviseletének elérhetőségét.

Még valami: ha utazásszervezőnk kéri útlevél másolatunkat, akkor ne csatoljuk az összes oldalt! :) és ne is a borítóját fotózzuk le neki. Elegendő csak a fényképünkkel ellátott személyi adatainkat tartalmazó oldalról készült képet elküldeni. :)

A legjobb utazási ajánlatok egy helyen: GOVIA.hu .

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr7212495503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása