A Világ 15 legszebb szigete
2017. június 27. írta: Goviatravel

A Világ 15 legszebb szigete

tudni szeretnéd, melyek a legszebb szigetek a világon?

A világ tele van gyönyörű helyekkel, kristálytiszta vizek és trópusi szigetek lélegzetelállító kilátással, tökéletes helyszínek egy felejthetetlen nyaraláshoz.

Mai posztunkban összegyűjtöttük a 15 legszebb szigetet, elrepülünk Hawaiitól Ázsiába, Dél-Amerikából Európába. Csak egy kattintás és máris a legszebb szigeteken lehetünk!

Jó utat!

1- Seventy Island, Palau

Az első a legszebbek között Palau Köztársaság, egy sziget állam a Csendes-óceánon. Mikronéziához tartozik, területe mindössze 488 négyzetkilométer, 1519 km tengerparttal. Területét 200 vulkanikus és korall-sziget alkotja. Leghíresebb helye Seventy Islands (Hetven sziget), amely sajnos  vagy szerencsére nem látogatható. A szigorúan védett rezervátum teknősök és vízi élőlények ritka fajainak zavartalan élőhelye.

 

2- Koh Samui, Thaiföld 

Koh samui szigete Thaiföld déli részén található, mintegy 700 km-re a fővárostól, Bangkoktól. Thaiföld harmadik legnagyobb szigete. Látogatottsága növekvő tendenciát mutat köszönhető ez repülőterének is, mely egyébként Ázsia legkülönlegesebb repülőtere.

 

3- Szicília és Szardínia, Olaszország

Kétség nem fér hozzá, ennek a két csodálatos ékszernek is dobogón kell szerepelni. Szicília, a legnagyobb olasz és mediterrán sziget, 25 700 négyzetkilométer területű régiót alkot a Lipari-szigetek, az Egadi és Pelagie szigetek valamint Ustica  és borairól is híres Pantelleria szigetekkel. Szicília hat UNESCO Világörökség része helyszínnel rendelkezik, melyek történelem, művészeti, építészeti és természeti jelentőséggel bírnak: Villa Romana del Casale (1997), Templomok Völgye (1997), Lipari -szigetek (2000), a késő barokk város Val di Noto (2002), Siracusa városa és Pantalica nekropoliszai (2005), Etna (2013).

 

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, Olaszország különleges autonómiával ellátott régiója.  Bár kevesebben látogatják, rengeteg látnivalóban bővelkedik. Az enyhe éghajlatának, érintetlen tájainak, a tengervíz tisztaságának köszönhetően egyre több turistát vonz.

 

4- Kauai, Hawaii-szigetek, USA

Kauai vagy Kaua’i  geológialag a legrégebbi, Hawaii-szigetek nyolc  nagy szigetének egyike, Niihau után a legészakibb. Más néven The Garden Isle, Oahutól északnyugatra fekszik. A sziget vulkanikus eredetű ezért domborzata inkább hegyvidékes. A sziget az Amerikai Egyesült Államok 24. legnagyobb szigete.

 

5- Bali, Indonézia

Az Indonéz-szigetvilág legkedveltebb, a helyiek által “Istenek szigetének” nevezett tagja milliószám fogadja a turistákat. 2013-ban a külföldi turisták száma megközelítette a 4 milliót a további 5 milliónyi indonéz turista mellett. Legnagyobb számban ausztrálok látogatják, számuk megközelíti az egy milliót, de közkedvelt a kínai és japán turisták körében is, köszönhetően többek között az elbűvölő szépségű tájainak, a messzi földön híres strandszakaszainak, szörfölési lehetőségeknek, látványos víz alatti élővilágának, gazdag kulturális hagyományainak.

 

 

6- Santorini, Görögország

Santorini egy kör alakú vulkanikus sziget, belső tengeri lagúnája valamikor ennek a szigetnek a krátere volt.

Európa egyik legkedveltebb nyalaróhelye, a turisták többsége hatalmas tengerjáró hajóval érkezik, melyek általában Fíra (főváros) alatt állnak meg. Szamárháton, felvonóval vagy pedig gyalog 600 lépcsőfokon lehet feljutni a városba.

 

7- Maui, Hawaii, USA

Méretét tekintve Maui a Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigete (1883 km2), amit  vulkánok hoztak létre körülbelül 70 millió évvel ezelőtt.
A szigetet tulajdonképpen két nagy vulkán alkotja, az egyik nyugaton a Nyugat Maui-hegység, amely egészen a Pu’u Kukui hegyig ér valamint a keleti Haleakala vulkán (közelmúltban még aktív).  Honolulutól délkeletre helyezkedik el. A szigeten az első lakosok polinéz hajósok voltak, akik utódai ma is Mauin élnek.

 

8- Boracay, Fülöp-szigetek

Boracay-sziget mintegy 315 km-re délre fekszik a Fülöp-szigetek fővárosától, Manilától. Területe 10,32 négyzetkilométer. A szigeten dübörög az éjszakai élet, nappal pedig hódolhatunk a vízisportoknak, vagy napozhatunk a már szinte vakítóan fehér, finomszemcsés homokban. Igazi kis luxus sziget.

 

9- Palawan, Fülöpszigetek

Palawan, a Fülöp-szigetek nyugati részén fekszik, Manilától mintegy 550 kilométere.  A sziget 450 km hosszú, és átlagosan 50 km széles. Kristálytiszta tengervizi élővilágának, háborítatlan korallzátonyainak köszönhetően közkedvelt búvár paradicsom.
Fővárosa a sziget közepén elhelyzkedő Puerto Princesa, itt található a világ leghosszabb hajózható föld alatti vízfolyása, a Folyó Nemzeti Park, amely az UNESCO világörökség része.

 

10- Phi Phi, Thaiföld

A Phi Phi-szigetek egy Krabi tartományhoz tartozó kis szigetcsoport az Andamán-tengerben, Thaiföld déli részén. Phuketről hajókirándulás keretén belül is meglátogatható.

Turisták ezrei látogatják, ami nem csoda, hiszen a sziget nagyon népszerű turisztikai célállomás lett, melyet a The Beach (A part) c. film tett híressé, Leonardo DiCaprio főszereplésében.

 

 

11- Ambergris Caye, Belize

Belize legnagyobb szigete és az ország fő turusztikai célpontja. Jacques Cousteau-nak köszönhetően vált híressé, aki a vilég tíz legjobb búvárhelyszíneinek egyikévé nyílvánította.

Jelenleg a sziget fő bevételi forrása a növekvő vízi- és ökoturizmusból áll.
Ambergris-sziget valójában néhány kilométerre terül el a Belize Korallzátony Természetvédelmi Terület korallzátony-sorozattól. A közelben található a Nagy Kék Lyuk nevű víz alatti 300 méter átmérőjű és 124 méter méy víznyelő, mindkettő az UNESCO világörökség része.

 

12- Isla Mujeres, Mexico

Az “Asszonyok-szigete” egy kis sziget amely a Karib-tengerben található, 13 km-re fekszik a Yukatán-félsziget észak-keleti részén. Tulajdonképpen Cancunnal szemben. Feltétlenül meglátogatandó Playa Norte gyönyörű fehér homokos partja, a Garrafon Park snorkellezőknek szinte kötelező páratlan szépségű színpompás tengeri élővilága miatt is. 

A sziget páratlan lehetőséget nyújt delfinekkel való úszáshoz, ami minden korosztály számára felejthetetlen élmény.

 

13- Bora Bora, Francia Polinézia


Bora Bora a Társaság-szigetekhez tartozik Francia Polinéziában.  Tahiti nyelven “elsőszülött”, ugyanis a legendák szerint ez volt az első a szigetek közül, amely kiemelkedett a vízből.
Az embernek elsőre Gauguin-képek ötlenek föl: csábos, mosolygós, virágkoszorús lányokkal. Ám ez a világvégén található Paradicsom bővelkedik mindennel: luxus üdülőhelyek, saját medencével rendelkező kerti lakosztályok, vízre épült bungalók, ahonnan csak néhány lépés a türkizkék kristálytiszta víz, és szinte mindenhonnan lenyűgöző kilátás nyílik az Otemanu-hegyre.

 

14- Húsvét-sziget

Húsvét-sziget egy sziget a Csendes-óceán déli részén, Chiléhez tartozik ám néprajzilag Polinézia része. Itt találhatóak a hatalmas fejszobrok, melyeket moai-nak neveznek és a sziget jelképeivé váltak. A szigeten már csak 638 moai található, Sebastian Englert vezetésével az elmúlt években kutatásokat végeztek melyek célja még nem ismert. A legutóbbi vizsgálatok szerint a szobrok megölt bennszülött törzsi vezetőket ábrázolnak, a közhiedelem szerint lehetővé teszik az élők kapcsolatba lépését a másvilággal.

 

15- Kiawah- sziget, Dél Karolina, USA

Kiawah-sziget az egyik legszebb sziget a világon. 2000-es népszámláláskor 1163 lakossal rendelkezett. A sziget körülbelül 25 km-re fekszik Charlestontól, és Dél Karolna állam egyik legjelentősebb turisztikai célpontja. Fényűző tengerparti házai, strandjai kiváló pihenési lehetőséget nyújtanak. Az 1980-as és 1990-es években világszínvonalú golfpályákat építenek, 2007-ben a szigeten található Ocean Golf Course-t választották a PGA-bajnokság helyszínéül, mellyel Kiawah-sziget felkerült a golfozók legkedveltebb helyszínei közé.

 

 

Maldív-szigetek

A lista nem lenne teljes a Maldív Köztársaság nélkül, de ugyanakkor sok-sok hosszú bejegyzést érdemelne. A szigetország alig 350 ezer lakossal rendelkezik (2005-ös becslés szerint) és az Indiai-óceán legszebb atolljainak csoportja. 

 

Egyetértesz ezzel a rangsorral? Te melyiket tartod a legszebb szigetnek, tökéletes helyszínnek egy álom nyaraláshoz?

 

 

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

 

Utazási ajánlataim megtalálhatóak oldalamon: GOVIA Travel.

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr3812622457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2017.06.28. 22:06:19

Jó kis lista:) Mondjuk szerintem 2-3 kivételével ezeket mindenki ismeri szinte. Pont ezért nem bírom megállni, hogy ki ne egészítsem egyel, amiről viszont az emberek 90%-a nem hallott soha. Scilly szigetek, egy 17 km2 területű ki szigetcsoport. Persze az is lehet, hogy csak magam felé húz a dolog,lévén itt lakom:)

www.google.co.uk/search?q=isles+of+scilly&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiap_D5ouHUAhWHKcAKHefVDh4Q_AUICigB&biw=1760&bih=826#imgrc=_

Din Serpahis 2017.06.28. 22:20:12

Seychelles hiányzik...La Digue mondjuk annak itt lenne a helye simán. Vagy pl Madeira, annak is. Balit meg Koh Samuit viszont szétcseszték a turisták, szerintem azok nem kellenek a listára :)

Tranquillius 2017.06.28. 22:20:21

A Luppa-sziget hangulata is utánozhatatlan, és nem is kell a világ végére menni érte, csak Budakalászig: dunaiszigetek.blogspot.hu/2012/09/egy-idos-ur-dunan-iden-80-eves-luppa.html

Adél Bársony 2018.02.25. 12:40:26

Hiányolom belőle a Seychelle-szigeteket,de egyébként jó lista lett,sok szigetet ismertem meg
süti beállítások módosítása