New York, ahogyan még nem láttad
2017. július 29. írta: Goviatravel

New York, ahogyan még nem láttad

páratlan szépségű, lenyűgző légifelvételek New Yorkról

Mint ahogy már mi is beszámoltunk, jövő év májusától közvetlen járattal lehet New Yorkba utazni Budapestről.

Addig is szeretnék kicsit több időt és posztot szentelni a Nagy Almának, egyrészt kedvet teremtve az utazáshoz, másrészt olyan információkat kívánunk majd adni, melyek jól jönnek egy New York-i utazáshoz.

Miért is nevezik a város nagy Almának, arról temérdek mendemonda kering, mindenki választhat magának egy olyat, amelyben hisz, amely tetszik neki.

Hozzánk legközelebb egy metafóra áll, melyet a történet szerint Edward S. Martin író használt az 1909-ben kiadott A vándor New Yorkban című könyvében.

Annak a fának, melynek gyökerei a Mississipi völgyében erednek, és ágai óceántól óceánig terjednek, New York a gyümölcse, ahol az emberek megélhetést, boldogulást, életet lelhetnek.

A Big Apple egy olyan hely, ahol mindenki megtalálja a boldogulását. Ennek reményében is vágtak neki oly sokan az öreg kontinensről is a századforduló idején.

Mi most nem kívánunk elmélyedni a történelemben, inkább szeretnék a várost úgy megmutatni, ahogyan szinte biztos egy utazó sem fogja látni.

laforet_visuals.png

Úgy ahogyan Vincent Laforet  kapta lencsevégre egy nyitott helikopter ajtajából, 7500 láb magasságból.  A lenyűgöző éjszakai fotók mindenkit magával ragadnak, fontos megemlíteni, hogy ebből a magasságból Laforet nem csak NYC főbb repülőterei körüli légiforgalomra látott rá, hanem a fotók úgy készültek, hogy fotós és a város között nincs külön üveg egy olyan magasságban, ahol még éppen nincs szükség oxigénmaszkra.

Laforet az utóbbi 15 évben több mint 50 hasonló légi kalandban vett részt New York és más városok felett, de amint nyilatkozta ez volt messze a legfélelmetesebb repülés mind közül.

laforet_visuals_1.png

( A cikkben megjelent fotók a LAFORET VISUALS Inc. tulajdonát képezik. Blogunk írásos engedéllyel rendelkezik ezek megjelenítésére)

Ő és fényképező felszerelése a helikopterhez volt biztosítva, amikor a Men’s Health Magazine számára készültek a fotók.
Canon 1D X és egy Mamiya Leaf Credo 50 MP típusú gépeket használt (3200/6400 ISO, f / 1,2-f / 2.8) .

A magas ISO és a gyors zársebesség lehetővé tette Laforet számára, hogy éles képeket készítsen a helikopter jelentős rezgése ellenére.

Laforet páratlanul részletgazdag, valamint szemet gyönyörködtető színvilágú képminőséget hozott létre.

Íme egy "ami mögötte van" videó, amely akkor kezdődik, amikor még világos volt:

 

Néhány fotó, melyet Laforet azon az éjszakán készített:

 

 

Még többet munkáiról Laforet oldalán találhattok, érdemes meglátogatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr6912699709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása