A Világ 5 legszebb rózsaszín homokos strandja
2019. október 06. írta: Goviatravel

A Világ 5 legszebb rózsaszín homokos strandja

Október a mellrák elleni kampány hónapja. Szinte az egész Világ rózsaszínbe borul, amiből mi sem kívánunk kimaradni, ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet a szűrés fontosságára, hiszen a korai felismerés életet menthet!

Lépést tartunk a Világgal, így a Pink October jegyében bemutatjuk a legszebb öt rózsaszín homokos tengerpartot.

A fehér és a fekete strandok mármár általánosnak tűnnek, de aki látott már rózsaszín homokos partot, egész életében emlékezni fog rá. Noha ritka, a rózsaszínű strandok a világ minden táján megtalálhatóak.

Nem azért ajánljuk őket, mert a kristálytiszta óceánok nem lennének elég lenyűgözőek, párosítsd őket rózsaszín homokkal egy-egy felvételhez egészen biztos nem lesz szükség manipuláni egyetlen fotót sem.

Íme néhány  híres rózsaszín csoda amelyet érdemes hozzáadnod a bakancslistádhoz!

Horseshoe Bay Beach, Bermuda

Bermuda egyik legszebb és fényképezettebb strandja a Horseshoe Bay Beach.
A South Shore Parkban található ez a rózsaszínű tengerpart egy olyan part menti ösvényen, amely összeköti a többi stranddal, valamint mészkősziklákkal, amelyek a hely szépségét növelik.

Maga a strand különféle kényelmi lehetőségeket kínál, például strand- és vízi sporteszközök kölcsönzését, búvárfelszereléseket.
Napozók, úszók, fotósok és álmodozók - senki sem tud ellenállni a Horseshoe Baynek.

Nevét az íves alakjának köszönheti, hiszen a partszakasz egy patkóra hasonlít. Horseshoe Bay Beach Bermuda védjegye kristálykék vizekkel és rózsaszín homokkal borított partjával.

Mitől olyan rózsaszín? Ez a rózsás árnyalat az aprítódott korall- és kalcium-karbonát keverékéből származik, amelyet vörös foraminifera-nak is hívnak.

 

 

Elafonissos-sziget, Görögország

Elafonissos egy kis sziget a Peloponnészosz és Kythira szigete között, Kréta délnyugati csücskének közelében található. Területe mindössze 18 négyzetkilométer és lélegzetelállító strandokkal rendelkezik.

2014-ben a világ 25 legszebb strandjai közé választották a TripAdvisoron az utazók.  Egzotikus, rózsaszín és fehér homokos strandok, valamint azúrkék víz jellemzik a szigetet, melynek vizei az úszók minden korosztályának számára alkalmasak. Vizimentők figyelik biztonságunkat, a kölcsönözhető napernyők pedig gondoskodnak arról, hogy a forró görög nyár közepette is árnyékban hűsölhessünk.

A partszakaszok a színüket törött kagylóktól kapják. A homok nagyrészt apró rózsaszín kagylók maradványaiból áll, amelyek a tengerfenék mentén húzódnak. Amikor a part rózsaszínű, akkor nagyon rózsaszínű, különösen a lagúna körül és a szigetre vezető homokos sáv mentén. A régió júliusban és augusztusban a leglátogatottabb.

Nyugodt vizeiről és lassan mélyülő partjáról ismert strandok a családoknak ideális helyszínt biztosítanak a nyaraláshoz. A gyerekek számára remek hely, hiszen lehetőség nyílik akár az egész napot a parton és a vízben eltölteni a tiszta, homokos aljzatú sekély vízben.

Komodo-sziget, Indonézia

Az indonéziai szigetvilág 17 508 szigetének egyike, a komodói varánusznak, a világ legnagyobb gyíkjának természetes élőhelyeként ismert, mely a nevét a szigetről kapta.

A világon, kizárólag itt a Komodo Nemzeti Parkban és a környező Flores-szigeten találhatóak ezek a fenséges lények.  Bár látványos, a látogatókat arra kérik, hogy tartsanak távolságot és legyenek óvatosak.

A sziget nem csak a varánuszokról, hanem a csodálatos rózsaszín homokos strandokról is híres.

A feltűnően rózsaszínű partszakasz egy piros pigmenttől kapta színét, amelyet a környező korallzátonyokon hagytak apró, mikroszkopikus lények. A Komodo Nemzeti Park része, a Pink Beach élénk víz alatti korallkertekkel és sekély vizekkel rendelkezik, amelyek ideálisak a snorkelinghez, búvárkodáshoz, kajakozáshoz és úszáshoz.

 

 

Harbour Island, Bahamák

A Harbour-sziget egyike a Bahamák 29 lakott szigetének. Az ország nevét a "banántalan sziget" indián kifejezésből eredeztetik.

A Harbour-sziget leginkább a gyönyörű Pink Sand Beach-ről híres, amely az Atlanti-óceán keleti oldalán helyezkedik el.

A Bahama-szigetek egyik legjobb strandjának tekintik, amelyet a Travel Channel már 2005-ben a világ legjobb strandjaként mutatott be, majd 2005 márciusától a „Legjobb homokos strand” címet viseli.

A Pink Sand Beach rózsaszínű homokos part a sziget 3 mérföldes szakaszán helyezkedik el. A homok szinte leírhatatlan halvány rózsaszínű színét a foraminifera (likacsosházúak) néven ismert mikroszkopikus korall rovarok adják, amelyek élénk rózsaszínű vagy piros héjúak. A korallzátony egyfajta falazatként szolgál a strand számára. A víz meleg egész évben, ezáltal tökéletes fürdésre.

 

 

Spiaggia Rosa, Olaszország

Kevés olyan hely  van a világon, ahol rózsaszín homok van. Szardínia észak-keleti partjainál fekvő Maddalena szigetcsoporthoz tartozó Budelli szigetén található Spiaggia Rosa is a ritkaságok között található.

A szigetet 2005-ben megvásárolta az olasz állam 3,29 millió euróért. Ez a sziget volt Michelangelo Antonioni "Vörös sivatag" című híres filmjének egyik színhelye is. Az 175 hektár területű szigeten teljes építési tilalom van érvényben - csak boróka, bodorrózsa és masztixfa tenyészik szigeten. Ennek eredményeként ez az egyik legmágikusabb és paradicsomibb pont az olasz Földközi-tengeren.

A Spiaggia Rosa ragyogó színe zúzott kövületek, kristályok, korall és halott tengeri lények zúzmányából származik, amelyek összekeverednek, és a homokot hihetelten rózsaszínűvé varázsolják.

Bármennyire is gyönyörű a rózsaszínű homok, az olasz Spiaggia Rosa a nyilvánosság számára korlátozott, a szerencsésebbek még 2005 előtt látogathatták a szigetet.
A tengerpart hajóval vagy egy közeli szikláról tekinthető meg, ahonnan kilátás nyílik rá, de senki sem mehet a strandra.

Valójában egy ilyen varázslatos helyszín megérdemli a gondos védelmet.

Fontos! Akárhány éves vagy, ha az emlőidben bármilyen rendellenességet veszel észre, ne várj a szűrővizsgálatra, hanem azonnal fordulj orvoshoz! Az emlőszűréssel felismert korai, még a kifejlődőben lévő emlőrák mielőbbi felismerése és kezelése életmentő lehet!

go_pink.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr4015201540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása