11+1 nagyszerű strand a téli napsütéshez
2020. február 09. írta: Goviatravel

11+1 nagyszerű strand a téli napsütéshez

 

original_kenya-winter-beaches.jpgA kenyai Diani Beach a felejthetetlen vadon élményét párosítja egy téli napsütéses, strandos vakációval.

Melegedjünk fel ezeken a téli hideg napokon a világ legcsodásabb homokkal borított területein, a szálláshoz közeli partoktól kezdve egészen az egzotikusabb strandokig a földgömb körül.

Ahogy az éjszakák hosszabbodnak és a hőmérséklet csökkenni kezd, melegebb éghajlati viszonyok után vágyakozik az ember. Érthető, hiszen a szervezetnek D-vitamin bevitelre van szüksége, ezt pedig a világ nagyszerű strandjain könnyen pótolhatja, hiszen ezek a strandok egyedülállóan biztosítják a téli napfény melegét.

 

Mazunte - Oaxaca, Mexico

Az egész évben strandolásra alkalmas Mexikó meglepően népszerű úti cél. Kerülje el a tömeget és látogasson el Mazunte kis tengerparti városába, ahol három homokos strand - Mermejita, Rinconcito és San Agustinillo – várja kis nádfedeles kunyhókkal kiegészülve, ahol tenger gyümölcseit és koktélokat fogyaszthat.

Ez a hely ad otthont a Nemzeti Teknős Kutatóközpontnak (National Turtle Research Center), ahol egy közönség számára nyitott akvárium található, ahol a baby teknősöket szabadon engedik az óceánba. Ha úgy érzi, aktív kikapcsolódásra vágyik, kiránduljon a vad Punta Cometa hegyvidékére, ahonnan kilátás nyílik a lenyűgöző homok menti félreeső öblökre.

 

govia_manuel_antonio.jpgKét vakáció egyben a Manuel Antonio strandon, ahol a homok egy nemzeti parkkal határos.

Manuel Antonio Beach - Costa Rica

 

A Manuel Antonio Beach egy azonos nevű védett erdő peremén helyezkedik el. Noha magán a strandon nem engedélyezett a maradás, egy túra keretében mégis ellátogathat oda a forgalmas, fővárosi Espadilla strand közeléből indulva a nemzeti parkon át.
A dzsungel az ország legizgalmasabb vadvilágának ad otthont, beleértve a lajhárokat, akik fák között lógnak miközben Ön békésen sétálgat a parkban.

Ne hagyja ki a naplementéhez tartozó finom italt a közeli El Avion bárban. Ezt egy régi Fairchild C-123 teherszállító repülő belsejében alakították ki, 500 méter magasan a hegyekben, a strandon túl, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az erdőre és a csillogó tengerpartra. A száraz évszak Costa Rica e részén december és április között tart, tehát tökéletes időszak a homokkal borított parton történő napfürdőzéshez.

el_avion_restaurant_old_cargo_plane_in_costa_rica_ritebook_in_001.jpg

El Avion bár

 

 

Hulopoe Beach - Lanai, Hawaii

Az úszásra tökéletesen alkalmas Hulopoe strand egy mesés sárga homokos parcella, melyet leveles növényzet és sziklás felszín borít. Ha épp nincs árapály, gyakran apró rákok és tengeri csillagok bukkannak fel a köztük lévő medencékben.

Érdemes decembertől februárig érkezni, ugyanis a hullámok ilyenkor a legideálisabbak szörfözésre vagy body-boardingra, az időjárás száraz és meleg. A közeli Four Seasons Resort számos étteremmel, köztük egy Nobu-val várja az ebédelni vágyókat.

 

 original_ras-al-khaimah-winter-beaches.jpgA Dubaitól északra található, kevésbé látogatott Ras Al Khaimah számos aranyhomokos strandnak ad otthont.

Ras Al Khaimah - Egyesült Arab Emirátusok

Hagyja ki a fényűző és drága Dubai strandjait, látogasson el inkább észak felé Ras Al Khaimah-ba, egy zsúfoltságtól mentes emirátusba, ahol számos arany homokkal és kagylóval rendelkező strand található.
Ugyanakkor kissé hűvösebb éghajlatú, mint a szomszédjai, januárban átlagosan 25 fokos.

Teljes körű luxust kínál a Waldorf Astoria, amely privát stranddal rendelkezik. Emellett táborozásra is akad lehetőség, amely módfelett különleges élményt garantál ebben a szállodákkal teli országban. Vagy vezessen fel a Jebel Jais csúcsra, a Hadzsar-hegy legmagasabb pontjára, az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb hegyére, ahonnan egy tiszta napon csodálatos kilátás nyílik a Perzsa-öbölre.

 

 harbour--950x530.jpgHarbour Island

Pink Sands - Bahamák

A Harbour sziget keleti oldalán fekvő tengerparti homok szemet kápráztató pasztell rózsaszín árnyalatú, köszönhetően a likacsoshéjúak maradványainak, melyek partra mosott apró egyhéjú organizmusok.

A decemberi és januári átlaghőmérséklet kellemes 25,5 fok, a homok hideg a láb alatt, és a minimális csapadékmennyiség kiválóvá teszi a többnapos napozást. A kalandos tevékenységek közé tartozik a lovaglás a tengerparton vagy a búvárkodás a közeli Man sziget körül, amely a polipok és a tengeri uborkák víz alatti világát fedi fel.

 

 original_ningaloo-reef-winter-beaches.jpgAusztrália virágzó Ningaloo zátonya felett készült légi felvételek bizonyítják a snorkelinghez és búvárkodáshoz megfelelő közeget.

Ningaloo Reef - Ausztrália

Ausztráliában a nyár december és február között tetőzik, ám az ország nyugati partját sokkal kevesebb utazó látogatja, mint a keletit. Ningaloo a csúcspontja ennek az érintetlen tengerpartnak, amely élénk korallzátonyokkal rendelkezik közvetlenül a parton, valamint ideális a búvárkodáshoz és a snorkelinghez.

Szálljon meg az északi fényűző Sal Salis kempingben, és töltse napjait a homokban vagy a vízben pihenve. Ne hagyja ki a kikelő teknősök vízbe menetelét január és március között. Távolabb a szárazföldön, vezetett sétákon felfedezheti az Outback vadont.

 

Diani Beach - Kenya 

Kombinálja a téli napsütéses tengerparti szünetet egy felejthetetlen vadvilág élménnyel a Diani strandon. Ez a fehér homokos szelet - melyet pálmák és az Indiai-óceán hullámai ölelnek át - december és január folyamán 26-27 fok körüli hőmérsékletet garantál.

Rengeteg szálloda található Diani-ban, azonban a Stilts Treehouse & Backpackers szobái felettébb különlegesek, ugyanis bemutatják a közeli erdőben élő játékos kolobusz majmokat és fülesmakikat.
Rövid autóútra fekszik a Shimba Hills Nemzeti Rezervátum, ahol egy szafarit kipróbálva elefántokat, zsiráfokat és - ha szerencsés - leopárdokat is fellelni.

 

 original_arugam-bay-beach-winter-beaches.jpgNaplemente az Elefánt szikláról a Srí Lanka-i Arugam-öböl közelében

Arugam Bay Beach - Sri Lanka

Habár a november és március közötti időszak nagyszerű alkalom Srí Lanka meglátogatására, ez gyakran zsúfoltsághoz vezet. A délkeleti parton található Arugam öböl távol fekszik a könnycsepp alakú sziget nyugati oldalának forgalmas üdülőhelyeitől, amelyek ebben az évszakban vannak telítve.

Hűtött, függőágyban lengő hangulatával, kiváló tengerparti éttermeivel (ne hagyja ki a Ranga’s Beach Hut hal curryt) és kiváló szörfözési lehetőségével az Arugam öböl csodálatos menedék a tömeg elől, ahol megismerkedhet az Indiai-óceán életével.

 

1-vaadhoo-island-maldives.jpgEzek a szikrázó csillagok egy egyszerű biológiai folyamatnak köszönhetik létüket: a biolumineszcenciának.

Vaadhoo Island - Raa Atoll, Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek tökéletes strandjairól, könnyed fehér homokjáról és világoskék vizeiről híres. Ám a naplementét követően a szigetcsoport egyes strandjai meglehetősen másképp néznek ki.

A Vaadhoo sziget a foszforeszkáló planktonok biztosította éjszakai show-járól híres, így nemcsak a nappali tenger, homok és a napsütés együttese varázsolja el, hanem az éjszaka hullámainak fényes, kék ragyogása is megidézi az idelátogatókat.

 

 original_clearwater-beach-florida-winter-beaches.jpgA Mexikói-öböl szemben a floridai Clearwater stranddal garantálja a szükséges napfényt és a látványos fehér homokot.

Clearwater Beach - Florida

Mivel decembertől márciusig rendszeresen 21-22 fok a jellemző, így a Floridai-öböl partján fekvő Clearwater Beach szikrázó napsütéssel és mesés fehér homokkal váltja valóra az álmokat, kiegészülve a nagyvárosi hangulat és kézműves sörök kombinációjával. Több mint 35 kisméretű sörfőzde áll kereskedelmi kapcsolatban Clearwater-rel.

Ne hagyjon ki egy napot sem delfin les vagy mélytengeri halászat nélkül. A napnyugta alatt fogyasztandó koktélok itt nélkülözhetetlenek, mivel ezek Florida tüzes naplementéjének tárgyiasulásai.

 

Bacolet Bay - Scarborough, Trinidad és Tobago

A január káprázatosan tiszta égboltot és napsütést hoz (várhatóan 28 fokos meleggel), valamint a csobbanás itt kifejezetten élvezetes, mivel az óceán fokozatosan mélyül, nem pedig hirtelen süllyed, mint sok más szigeten.

A nádfedeles strandbár és a közeli Blue Haven Hotel mellett nincs sok tennivaló, kivéve a homokos parton történő pihenést. Tobago belvárosa felé haladva azonban felfedezhető az Argyle vízesés vagy a közeli Scarborough-ban található, 18. századi King George erőd.

 

 original_saly_senegal.jpgSenegal’s Petite Côte közepén Saly elképesztő célpont a családok számára.

 La Petite Côte - Senegal

A Senegal’s Petite Côte-t alkotó 60 mérföld hosszú, fehér homokos szakasz megnyugtatóan csendes.
Itt helyezkednek el a kis halászfalvak, ahol portugál és francia hatások keverednek energikus nyugat-afrikai kultúrával, valamint nyáron az európaiak körében népszerű üdülőhelyekkel.

Saly mondhatni a takarékosság központja, megannyi tengerparti szállodával és üdülőhellyel minden pénztárcára szabva (a Le Lamantin kivételével).
Kiváló úti cél a családok számára, bőséges vízi sportolási lehetőségekkel, valamint a lenyűgöző Île de Fadiouth-val - egy furcsa szigettel, amely szinte teljes egészében kagylóból alakult- közvetlenül a tengerparton.

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr2615466998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása