A világ legjobb strandjai
2020. február 16. írta: Goviatravel

A világ legjobb strandjai

Talán már ismeri és kedveli a felsorolt helyszíneket nyüzsgő városi központjukért vagy buja környezetükért, ám valószínűleg nem szerepeltek toplistán a legkiválóbb tengerparti utazás céljából.

Legalábbis eddig.


nemeto_beach.jpgMeglepődne, ha tudná, hogy az alábbi álomszép tengerpart Németországban található. 

 Lehet, hogy Németország a kastélyairól, Dél-Korea pedig a bevásárlási lehetőségeiről ismert, azonban a világ legmesésebb strandjai is itt helyezkednek el. Valójában, az olyan váratlan helyszíneken, mint Kelet-Ázsia és Kelet-Afrika, hihetetlen tengerparti kirándulások alternatívái rejtőznek.

Népszerű társaikhoz hasonlóan, ezek a homokos partszakaszok is biztosítják a búvárkodást, a vadon élő állatok utáni leskelődést és a tengerparti csavargást, a tömeget és a magas árakat mellőzve. Élvezheti a görög stílusú szigeti kirándulást Bulgáriában, lazíthat egy szafarit követően Tanzánia fehér, homokos tengerpartjain, vagy gyönyörködhet Törökország kék lagúnáiban siklóernyőzés során.
Megeshet, hogy a felsorolásban szereplő országok egyikében fogja új kedvenc strandját megtalálni, melyet a többség figyelmen kívül hagy, amikor napozásra, szörfözésre és homokra vágyik.

Németország

Amikor a téli szezonban nem utaznak délre (olyan helyekre, mint Mallorca), a németekről köztudott, hogy vakációikat otthonukhoz közelebb töltik, a legészakibb német sziget, Sylt tengerpartján.
A sziget Westerland strandja füves, homokos tájakkal és Északi-tengerre néző kilátással teremt lélegzetelállító atmoszférát, ezenkívül a szeptemberi Windsurf World Cup-ot (Szörf VB-t) is itt rendezik meg minden évben. Látogassa meg a Keitumer Landstrasse nevezetű tengerpart menti utcát, ahol  úgynevezett strandkorbot foglalhat; egy cabana stílusú helyet, amelynek célja a nap, a szél és az alkalmi esőzések elleni védelem.
Amennyiben kedvet kap hozzá, barangolja be a közel 100 négyzetkilométeres szigetet, hogy mesebeli kilátást kapjon Sylt keleti oldalán őrzött természetvédelmi területéről és a Morsum-sziklákról.

 1_sozopol_bulgaria.jpgSozopol a bolgárok kedvenc nyaralóhelye.

Bulgária

A Fekete-tenger partján fekvő Sozopol archaikus romjai, frissen kifogott halai és nagyszerű strandjai miatt népszerű nyaralási célpont a bolgárok számára. A több mint 7000 évvel ezelőtt görög gyarmatosítók által telepített város az egyik legősibb települése Bulgáriának, amely közel 5000 lakosával tökéletes úticél a tömeget elkerülni kívánó, görög élményt kereső turisták számára.

Mikor épp nem a homokos parton lazít, fedezze fel az óváros varázslatos utcáin a nemzeti ébredés építészeti stílusára jellemző faépületeket és festett homlokzatokat, vagy induljon a déli erődfalhoz, melyet az 5. században állítottak fel. A régészeti múzeumot, illetve számos művészeti galériát is érdemes megtekinteni.

1_achziv_israel.jpgA Földközi-tenger északi partján fekvő Akhziv strand valódi történelmi gyöngyszem, amely kiváló hely a kikapcsolódásra.

Izrael

A Földközi-tenger északi partján fekvő Akhziv strand valódi történelmi gyöngyszem, amely kiválóan alkalmas egy jó úszásra.
Az Akhziv Nemzeti Park veszi körül, ahol meglátogathatja egy ősi bibliai város maradványait, miközben a családbarát strand két hatalmas lagúnához kapcsolódik - egy mélyhez és egy sekélyhez - melyek a tengeri teknősök menedékéül szolgál, s ahol tojásokat raknak a nyári hónapokban.
Tipp: Ha kissé észak felé halad, eljuthat az Akhziv Landhez, egy nem hivatalos „mikronizációhoz”, melyet Eli Avivi alapított; az iráni születésű tengerész önjelölt elnökké vált az 1970-es években. (Mielőtt Avivi 2018 májusában elhunyt, személyesen pecsételte le mindenki útlevelét, aki meglátogatta.)

Dél-Korea

A tiszta víz, fehér homok és „diszkó pónik” (igen, jól olvassa) megcsodálásához utazzon keletre, Dél-Korea Naksan tengerpartjához.
A Seoraksan-hegység aljánál, az ország északkeleti partján fekvő, fenyves erdők által körülvett nyugodt tengerpart tiszta relaxációra teremtődött. Sötétedés után tegyen egy kört a városban a diszkó pónival, azaz egy pislogó fények borította lovas kocsival.

Továbbá, fedezze fel a Dél-Korea nyugati oldalán található Muchangpo strandot. Noha különösebben nem a szépségéről ismert, a „Mózes csodája” nevű természeti jelenséggel rendelkezik. Évente néhányszor az óceán visszahúzódik jellemzően késő tavasszal vagy nyáron, felfedve a tengerfenék nagy részét. A augusztusban megrendezésre kerülő Muchangpo misztikus fesztiválon halászati és kagylógyűjtő rendezvényeken vehet részt, valamint fáklyás felvonulást és más kulturális előadásokat tekinthet meg.

1_nida_lithuania.jpgA Nida Beach egy litván nemzeti park és az UNESCO Világörökség része.

Litvánia

A Nida strand Oroszország és Litvánia határán fekszik az ívelt Kur-földnyelven, amely egy 61 mérföld hosszú, keskeny homokdűne, a Balti-tengert a Kurzus-lagúnától elválasztva.
Az UNESCO világörökség helyszíne és a litván nemzeti park a tengerparton található Európa legmagasabb homokdűnéi között, amelyek annyira törékenyek, hogy tilos rajtuk járni.
A káprázatos táj szépsége megannyi festőt inspirált; a 19. században a Hermann Blode nevű fogadó (ma már múzeum) egy expresszionistának adott otthont.

Tanzánia

Üdüljön a Nungwi strandon, a tanzániai Zanzibár-sziget északi csúcsán.
Ám a pálmafák, a fehér homokos strandok és a kristálytiszta kék víz nem minden, amit ez a hely kínál.
Itt található még a Mnarani tengeri teknősvédő lagúna, ahol egy természetes korallmedencében figyelhetők meg teknősök, illetve egy közeli halpiac, ahol helyi finomságokat kóstolhatunk. Kicsit távolabb délre helyezkedik el az ugyanennyire bájos Matemwe strand. Itt úszkálhat vagy búvárkodhat a közeli Changuu szigetre.
Ez a helyszín Prison Island néven is ismert, amelyet egy 1893-ban épült börtönről neveztek el, és a sárga láz karantén központjaként használtak.
Manapság azonban egy pazar terület, ahol óriási teknősök után lehet kémkedni élőhelyükön.

1_oludeniz.jpgFedezze fel Törökország gyönyörű kék lagúnáját siklóernyőzés közben.

Törökország

A francia riviéra ugyan hatalmas figyelmet élvez, de a Földközi-tengerrel határos török riviérát sem szabad elhanyagolni.
Az Ölüdeniz strandot (amely kék lagúnát jelent) csillogó türkiz- és akvamarinvízéről nevezték el.
Próbálja ki a siklóernyőzést a legjobb kilátásért, merüljön el az öböl mélyében, vagy egyszerűen csak lazítson a lagúna mellett.
Ha kirándulni volna kedve, akkor látogason el a Saklikent-szoros hoz- Európa második legnagyobb szurdoka - borostyánszínű falaival és smaragdzöld folyójával, megéri a 40 perces autóutat.

Algéria

A Plage les Aiguades vagy Aiguades strand egy erdővel szegélyezett, türkiz öbölben helyezkedik el, közvetlenül Béjaïa, egy Földközi-tenger partján fekvő kikötőváros előtt.

A Yemma Gouraya hegy védi, amely a helyiek szerint pont úgy néz ki, mint a hegy szellemének alvó alakja, Gouraya Anya.
Ha megunná a parton pihenést, túrázzon a szomszédos Gouraya Bioszféra Rezervátumban, vagy másszon fel a Pic des Singes tetejére, a veszélyeztetett Barbary makákók élőhelyére, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr4215477580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása