12 fotó a repülés Arany-korszakából
2017. május 18. írta: Goviatravel

12 fotó a repülés Arany-korszakából

Mostanság temérdek panasz éri a légitársaságokat: horrorisztikus poggyászdíjak, beszállókártyák nyomtatásáért beszedett díjak melyek olykor többe kerülnek, mint maga a repülőjegy, megtagadott beszállás- hogy finomak maradjunk, repülés közbeni szolgáltatások korlátozása és napestig sorolhatnánk.

A rengeteg negatív hír hallatán el sem tudjuk képzelni, hogy bizony volt olyan időszak, amikor a repülés luxus volt, oly értelemben, hogy minden utas luxus körülményekben részesült.
Nemrégiben a Scandinavian Airlines kiadott egy fotóvállogatást, amelyek bemutatják a repülővel való utazás Arany-korszakát. Főleg a millenium szülöttei azok, akik elképedhetnek a hétköznapi luxus láttán. 

Az 1950-es és 1980-as évek között készült fotók rávilágítanak arra, hogy szinte légi fine dining étkezési élményt nyújtottak a légitársaságok, a mai mikrohullámon égési pontig hevített ételekkel szemben.

A fotókon mosolygós utasok, akik rendkívűl jól öltözöttek. Szeretném megjegyezni, hogy ezek a fotók valósághűek és nem pusztán propaganda miatt jól öltözött statisztákról beszélhetünk, bármennyire is hihetetlen, volt idő a bolygón, amikor az emberek megadták a módját az utazásnak, az éttermbe való beülésnek, sőt a színházba sem farmer-pulcsi-converz kombóba jelentek meg.

Persze a járatvezető sztyuvik is mások voltak. Kedvesen szolgálták fel a kaviártól kezdve a homáron keresztül a finomabbnál finomabb ételeket. Nem-nem, ekkor még nem két icipici sós ropiperecet szolgáltak fel.

A légiutas-kísérő személyzet valódi késeket használ, egyértelműen azt jelzi, hogy ezek a járatok még békebeli időkben repültek és az állandó biztonsági fenyegetések előtt voltak. Jah, hogy még egy séf is rendelkezésre állt, aki repülve főzött és készítette el a tenger gyümölcseit az utasok számára :)

A nosztalgikus idő egyéb jellemzői közé tartozott a porcelán teáscsészék használata, és a vendégeknek kínált széles italválaszték: sör, borok, pezsgő. Sok ilyen fotó készült különböző konfortosztályon, aminek bizonyítéka, hogy azokban az időkben mindenki megkapta a királyoknak járó kényeztetést. Olyan menűk volak, mint consomé, sült csirke, szarvasgombával készült étkek, bajor krém és hasonlók.

Következzenek hát a fotók a repülés csodálatos Arany-korszakából.

 A legjobb utazási ajánlatok egy helyen: GOVIA Travel.

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr1712519293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.05.19. 05:32:00

Régi szép idők, kissé tulzás ennyi kaja és pia de ez az első osztály volt.

ComLo 2017.05.19. 05:42:03

@Burgermeister: Van köztük első osztály, de ha megnézed az ülések elhelyezkedését és az ülések számát, látható hogy a legtöbb sima túrista osztály.
Persze, gyakorlatilag minden kép beállított, mindenki mosolyog, minden tökéletes, és szinte minden kép az első sorban készült, mögöttük már jóval kevesebb a hely.
A kedvenc vintage légifotom nincs itt, amikor egy skandináv légitársaságnál, tolják a terülj terülj asztalkámat, a kocsi teteján egy egés sült malac van, amiből a szakács egy szamurájkard nagyságú késsel, darabokat vág le ...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.05.19. 10:27:14

Akkoriban persze nem 4-5 ezer forintért vették a jegyeket Európán belüli utakra, a Qatar és az Emirates áraira kell inkább gondolni...

ComLo 2017.05.19. 17:43:58

@Online Távmunkás: Egyébként a "nagyok" is eléggé "elkurvultak", Qatar és Emirates bizonyos DK Ázsiai desztinációkra a legolcsóbb választás (akár 130 körül kijöhet egy retúr időben foglalva).

De ami legutóbb igazán mellbe vágott, hogy az Emirates-nél is elkezdtek pénzt felszámolni az ülőhely foglalásért (!!). Ha emellé mellé veszem, hogy egyszer összetörték, egyszer elkeverték a csomagomat, legutóbb pedig a gépben felejtett napszemüvegem tünt el, komolyan fontolgatom, hogy jó ár, törzsutaspontok ide vagy oda, de mással fogok utazni (távol élek, évente kétszer járok haza látogatóba).

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.05.20. 21:45:36

@ComLo: A bőrönd összetöréséről általában a reptér alkalmazottai tehetnek, nem a légitársaság. Nekem volt olyan, hogy 3 bőröndömet törték össze 2 éven belül, mindegyiket a budapesti kipakolásnál...
süti beállítások módosítása