Közösségi repülőjegyek
2014. március 05. írta: Goviatravel

Közösségi repülőjegyek

 

 

Immáron azt is elmondhatjuk, hogy a repülőjegyek közösségivé válása is elindult.

KLM légitársaságra a jegyeket most már bárki megvásárolhatja a Facebookon és a Twitteren! 

A KLM az első olyan légitársaság a világon, amely kifejlesztett egy új fizetési módot, ezzel lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy már a közösségi médián keresztül is fizethessenek.

A felhasználók, akik a Facebook és a Twitter rendszerén keresztül foglalnak , extra szolgáltatásként használhatják most már közvetlenül a közösségi médiát is , nem kell például telefonálni. Ezzel az új fizetési móddal a közösségi média egy nagyon hasznos eszközzé válhat az utazás az elejétől a végéig .

Hogyan működik ?

Egy link segítségével a KLM küld egy privát üzenetet a Facebook vagy a Twitter fiókunkba, az ügyfél kiválaszthatja a fizetés módját, és lezárja a tranzakciót. A KLM megkapja az üzenetet a fizetésről és elküldi a jegyet az utasnak .

A KLM jelenleg 130 főt alkalmazott erre a nem különleges feladatra, melyet  heti 7 napban, napi 24 órában végeznek, mintegy 35.000 visszaigazolást küldve hetente kizárólag a Facebook  és a Twitter rendszerén keresztül-

Néhány napja a KLM elérte 5.000.000 rajongó a Facebook-on , ami megerősíti a légitársaságot. Legalábbis rajongói számokat illetően legnagyobb lett a világon.

Laikus szemmel tekintve mindez nagyon szép, egyszerű és nagyszerű. Számomra kevésbé ésszerű. 

Részben bebizonyosodni látszik, hogy a közösségi média egyre nagyobb teret hódít magának, egyre jobban teszik függővé mindennapjainkat. A legszomorúbb, hogy ezzel is személytelenebbé teszik az utaztatási szakmát, aminek sajnos már egyre kevesebb a szépsége.

Kétségtelen, kényelmes facebook chattelés közben ugyanabban az ablakban repülőjegyet foglalni és fizetni. Persze hozzáfűzném, ez mindaddig szép és jó, ameddig egy repülőjegyet nem kell például módosítani.

Mert bizonyára ilyenkor mégis csak jól jön az azonnali és személyes segítség. Megfontolandó melyiket is választjuk...

1601230_10202994881658338_620446879_n

A legjobb utazási ajánlatok egy helyen: GOVIA Travel.

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr7712465257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása