Elkelt Marilyn Monroe haciendája
2017. június 12. írta: Goviatravel

Elkelt Marilyn Monroe haciendája

7,25 millió dollárért kelt el a szexszimbólum háza, éppen egy nappal születésének évfordulója előtt

mm.png

Marilyn Monroe spanyol stílusú Brentwood-i otthona hivatalosan is lekerült az eladó ingatlanok listájáról, éppen egy nappal születésének évfordulója előtt.

Áprilisban került az eladó ingatlanok közé majd május 31.-én 7.25 millió dollárért adták el. Monroe 1962-ben vásárolta otthonát mégpedig pszichiáterének javaslatára. Hogy mennyit fizetett a 2155 négyzetméteres ingatlanért nem lehet pontosan tudni, az akkori árak szerint 75.000 és 90.000 dollár közötti összeget kóstálhatott.

mm_kertben.png

Marilyn négy hónappal a ház megvásárlása után halt meg otthonában.

mm_1.png

Mindamellett, hogy született Los Angeles-i volt, Dél-Kaliforniában különböző helyeken élt. Brentwood-i tulajdona volt az egyetlen, amelyet ténylegesen meg is vásárolt.

Az 1929-es építésű hacienda lenyűgöző dizájnját tekintve könnyű megérteni, miért választotta ezt otthonául.

mm_2.png

A magas kapu mögött egy csendes “sziget” található. Az egyszintű ház négy hálszobával rendelkezik, a vendéglak rész pedig hárommal.

A házban sok olyan díszitőelem található, amelyeket még maga Monroe választott ki. A terrakotta padló, a gótikus ívű ajtók és a fagerendás mennyezetek mindegyike határozottan spanyol ihletésű.

A terrakota burkolat kiterjed a kültéri területre, ahol a vendéglak rész, a medence és citrus liget található.

mm_3.png

Az ingatlan aktuális ára, lakójának története ellenére viszonylag szerény árnak mondható, főleg, hogy Hollywood egyik legnagyobb csillaga volt a tulajdonos. Szakértők szerint inkább a térkialakítás vonzotta a vevőket.

A vevők szerint a ház rögtön nyugalmat és melegséget árasztott. Az ingatlan romantikus és intim.

gmap_mm.png

Még több a hollywoodi legendák ingatlanairól hamarosan. 

Utazási ajánlataim megtalálhatóak oldalamon: GOVIA Travel.

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr2412588677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása