Lago d'Iseo ( Iseo-tó)
2011. június 10. írta: Goviatravel

Lago d'Iseo ( Iseo-tó)

 

Ezerarcú víztükör, egyszerű és festőien szép, kedves és vad, a Lago d'Iseo-t ( más nevén Sebinót) egy varázsló a csodálatos hegyek közé ejtette. Közepén található a legnagyobb tavi sziget,  a Monteisola, melyet északról és délről a Loreto és a San Paolo fog közre.

Meglepő a természeti szépségek gazdagsága, a táj a fények és a színek játékában mindig más és más képet mutat. A vidék az éghajlat szélsőségeitől mentes és a tó felől  mindig kellemes szellő fújdogál: a napos órák száma ősszel és télen is igen magas. A partmenti  városkákat érdemes meglátogatni, mert az elmúlt idők sok emlékét őrzik: a régi szerényen meghúzódik, a modern szelíden visszafogott formában mutatkozik.

Kényelmes szállodák és modern fürdőhelyek és sportlehetőségek teszik vonzóvá a partot Iseo székhelytől Loveréig; a Valcamonica bejáratánál terül el az elegáns és vendégváró Sarnico, ahol cölöpökre épült őskori falvak maradványai láthatók, a középkori  városrész és fal, az óratorony és szecessziós stílusban épült villa.Említést érdemelnek még Riva di Solto és Pisogne. A tó északi végéből gyorsan megközelíthető Boario és Angolo Terme, fontos termálfürdők, nem beszélve Capo di Pontéról, mely a vésett sziklarajzokat őrző Naquanei Nemzeti Parkban van; ide a világ minden részéről érkeznek érdeklődők, hogy megcsodálhassák a kamunok ősi népe által hagyott nyomokat.

Az Iseo  délibb részén Franciacorta nevével találkozhatunk, melynek védett márkanevét a borkedvelők és szakértők jól ismerik.

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr8612465233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása