15 hihetetlenül gyönyörű és alig ismert helyszín
2017. június 07. írta: Goviatravel

15 hihetetlenül gyönyörű és alig ismert helyszín

Sok csodálatos hely létezik a világon, akad jónéhány nem igazán ismert turisztikai célpont is.

Közülük van olyan,  amelyet már bizonyára sokan láttak különböző közösségi portálokon megosztott posztokban. Ezek a hangulatos szigetek, azúrkék vizek, virágmezők és lenyűgöző vízesésekben  két dolog biztosan közös: nehezen megközelíthetőek ugyanakkor mindegyik olyan akár egy tündérmese!

15 titkos helyet mutatunk be, melyekről a legtöbb turista még nem hallott. Ne hagyd ki az esélyt arra, hogy felfedezd!

 

Blagaj, Bosznia- Herzegovina

Blagaj egy kis falu, Mosztartól nem messze, amely kis vízesések között helyezkedik el, és hihetetlen azúrkék vízzel van körülvéve. Hangulatos fehér házak és egy kolostor, amelyet szikla alá építettek.  Ez a dervisek és a szufik szent helye,  akik a falut építették a paradicsom e sarkában.

blagaj_bosnia_and_herzegovina.png

Huacachina, Peru

Huacachina egy picike oázisváros a hatalmas sivatag közepén. Lima, Peru fővárosa, egészen tisztes távolságban található, az odáig tartó út kb. 5 órát vesz igénybe.
A városka lakossága mindössze 200 fő, itt ezért is elvághatod magad a világtól. Emellett a perui sivatagban sandboardozhatsz, sőt homokozni is van lehetőség! :)

huacachina_peru.png

Hillier-tó, Ausztrália

Csak képzelj el egy olyan homokos strandot, amelyet eukaliptusz erdők vesznek körül a világ legrózsaszínűbb tavának partján. A Hillier-tó Ausztrália délnyugati részén, a Közép-szigeten található. Az egyetlen módja odautazni, ha repülővel tesszük.  A helyet 1802-ben fedezték fel, vize egész évben rózsaszín marad!
Sokáig azt feltételezték, hogy színét egyes tengeri moszatok és mikroorganizmusok adják, de a későbbi vizsgálatok ezt nem erősítették meg. Tudományos magyarázatot még senkinek nem sikerült találni erre a szokatlan és páratlanul szép rózsaszínű vízre.

lake_hillier_australia.png

Hidden Beach, Marieta sziget, Mexikó

A rejtett tengerpart (Playa de Amor), hihetetlenül tiszta vízzel és sokféle élő madárral. Ezt az egyedülálló paradicsomi helyszínt kizárólag víziúton érheted el. Ahhoz, hogy erre a helyszínt megközelítsd néhány víz alatti barlang labirintusán kell átjutnod és máris felfedezheted a sziget mélyén elveszett csodálatos tengerpartot.

hidden_beach.png

Silfra repedés, Izland

A Silfra repedés az izlandi Thingvellir Nemzeti Parkban, a Þingvallavatn-tóban található. A repedés két tektonikai lemez között található meg, az Észak-amerikai- és az Eurázsiai-lemez között.
Ez a búvárok és tengeri kalandorok kedvelt helye. 
Itt átadhatod magad a mélység érzetének. A hideg víz hihetetlenül tiszta. A látótávolság eléri akár a 300 métert is!

silfra.png

Isola Bella, Olaszország

Kétségtelen, hogy Isola Bella, az olasz Maggiore-tó szigete az egyik legszebb a világon. A csodálatos Borromeo palota és egy többszintű virágzó kert, ahol grottók, teraszok és szökőkutak foglalják el szinte az egész apró szigetet. Ráadásul itt láthatni a ritka fehér pávákat, amelyeket királyi madaraknak is neveznek, amint szép komótosan sétálnak a kertben.

isola_bella_1.png

Popeye Village, Málta

A Popeye Village falvacska, kis faházakból áll, amelyek eredetileg a Popeye musical forgatásra készültek az 1980-as években. Napjainkban üdülőhely vidámparkkal, sétahajózási lehetőséggel az öböl körül ahonnan lenyűgöző a kilátás. 
Néhány ház belső része még mindig ugyanúgy van berendezve és díszitve, mint a film forgatásakor.

popey_village.jpg

Dongchuan vörös völgy, Kína

Dongchuan vörös völgy egy hegyvidéki völgy Dél-Nyugat-Kunming-ban, Yunnan tartomány fővárosa. A nyilvános infrastruktúra távoli elhelyezkedése miatt ez a hely nincs rajta minden kínai idegenforgalmi térképen. Az 1990-es évek közepén fedezték fel a méltán legszebbnek nevezett vörös völgyet. A hullámos tájképek egy patchwork paplanra hasonlítanak, a barna és vörös árnyalataiban pompázik, mely a magas ásványi anyagoknak köszönheti színét.

dongchuan_voros_volgy_kina.jpg

Flores -sziget, Portugália

A természetimádók paradicsoma, Flores-sziget az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Nemzeti parkja egyedülálló növény- és állatvilággal rendelkezik. Az Azori-szigetek legnyugatibb pontján Portugália partjainál fekszik. Nevét a portugál "virágkötészet”-nek fordítják le, mert szinte a teljes területét különböző színes virágok borítják. Természetesen vannak termálforrások, lagúnák, rizsföldek, rohanó patakok, kanyonok, hangulatos falvak, tavak, vulkánok és világhírű barlangok. Ennél zöldebbet elképzelni sem lehet, és itt éri el az embert az igazi világ-széle hangulat.

flores.jpg

 A Pokol kapuja, (The Door to Hell  vagy Darvaza kráter), Türkmenisztán

Ez az óriási égő kráter körülbelül 60 méter átmérőjű és 20 mélységű. A helyiek ezt a helyet "a pokol ajtajának" hívják. Egyszer, a geológusok véletlenül felfedeztek egy hatalmas földgáztartalommal rendelkező barlangot. Az emberekre és állatokra gyakorolt káros hatások elkerülése érdekében a gázt el akarták égetni. A tűz néhány nap múlva kijutott, azóta is, több, mint 45 éve ég. Ez az egyedülálló és érdekes jelenség vonzza a turistákat a világ minden tájáról.

pokol_kapuja.jpg

Lençóis Maranhenses Nemzeti Park, Brazília

A Lencois Maranhenses Nemzeti Park (Lençóis Maranhenses) az Atlanti-óceán partján, Északkelet-Brazíliában található. Minden évben az esős évszak alatt több ezer türkizkék lagúna jelenik meg a homokdűnék között. Egyszerűen lenyűgöző! Rejtélyes, hogy  aszály után, hogyan érnek a halak és rákok a helyszínre évről évre. A Lencois Maranhenses látogatásának legjobb ideje július-szeptember, amikor a lagúnák teljes kapacitását elérik.

len_ois_maranhenses.png

Setenil de las Bodegas, Spanyolország

Setenil de Las Bodegas egy spanyolországi kisváros, mely Cádiz tartományban található.A helyiek csak “város a sziklák alatt”-ként nevezik.
Az apró hófehér házak fala és tetője hatalmas bazalt sziklák része. Ők védik a helyieket a forró naptól és a széltől, az időjárás viszontagságaitól. Lenyűgöző hegyvidéki helyen lenni, úgy érzed, mintha egy apró folt lenne a világegyetemben.

setenil_de_las_bodegas.png

Saint Marcel d'Ardeche barlangja, Franciaország

Ezt a helyet 1836-ban találta meg egy francia vadász. A Saint-Marcel-D'ardèche Grotto (Saint-Marcel-d'Ardeche) Rhône régióban található a Francia Alpokban. Ez egy hatalmas barlang kristálytiszta vízzel és színes sziklákkal.

saint_marcel_d_ardeche_barlangja.jpg

Márvány Barlangok, Chile

A Cuevas de Mármol, Marble Caves, a Márvány barlangok egy félsziget mellett található a General Carrera nevű jeges tó partján, amely Chile és Argentína határán fekszik. 
Ez a szokatlan lélegzetelállító geológiai képződmény évezredek alatt alakult ki.  A csillogó márványfalak hihetetlenül szépek és turista csalogatóak.
A helyszínt nem lehet szárazföldön megközelíteni.  A tavon hajóval, csónakkal megközelíthetőek a barlangok, amennyiben a vízállás megengedi.  A legközelebbi nagyváros a General Carrera tó chilei oldalán Chile Chico. A legközelebbi repülőtér Santiago de Chile-ben található, kb. 2500 km-re a tótól.

marvany_barlangok.jpg

A Las Lajas szentély Kolumbia 

A szentély Kolumbia és Ecuador határán lévő szurdokban található. Ez a neogótikus épület a belső tereivel lenyűgöző! A templom 45 méterrel emelkedik a folyó felett a sziklák és a vízesések között.

las_lajas_col.jpg

 

Ha jártál a bemutatott helyszíneken ne fogd vissza magad: élményeidet megoszthatod a Facebook oldalunkon a poszt alatt :) 

 

Utazási ajánlataim megtalálhatóak oldalamon: GOVIA Travel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr2712574857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása