Kubai szentháromság: rum-mojito-daiquiri
2011. november 08. írta: Goviatravel

Kubai szentháromság: rum-mojito-daiquiri

 

Vannak egyéb zarándokhelyek is Havannában, ezek minden elsőutas látogató számára kötelezőek. Ilyen a Floridita bár, ahol az író Hemingway sokszor megfordult, ezért is támasztja a pultot életnagyságú szobormása, és állítólag itt találták fel a Daiquiri nevű koktélt is, amiért ezen a helyen különösen sokat kell fizetni. De hát egyszer élünk, belefér!

A belső itt sem változott a nyitás óta: ugyanazok az asztalok, a színek, a hangulat. Hasonló hely a Bodeguita del Medio is, ami szintén Hemingwayhez kötődik.

A Bodeguita del Medio a havannai óvárosban található (Vieja), ami talán a legrendezettebb része Havannának.

Itt van a nagy katedrális is, a Plaza del Armas, ahol a sok szép épületen kívül rengeteg könyvárus van, akik régi relikviákat árulnak.

Találtam itt egy 1971-es Kommunista Kiáltványt spanyolul. Az első oldal , ahol felcsaptam, egy magyar hivatkozású lábjegyzetet tartalmazott- hiába, az ember nem menekülhet a magyar vonatkozásoktól.

A katedrális közelében van a páratlan Hotel Raquel, jómagam is itt szálltam meg, amely Havanna kóser éttermének adott helyet annak idején. Vallásos zsidó befektetők építették kelet-európai szecessziós stílusban.

Gyönyörű színes üvegkupolája van és  csodás kilátása a hotel tetejéről: ha megkérjük a londinert, felvisz minket a félautomata lifttel a tetőteraszra, ahonnan Havanna nagy része áttekinthető.

Itt azért mindenképpen igyunk meg egy mojitót vagy csak tisztán egy rumot. Apropó! Tanácsolom, hogy alkoholfogyasztásunkat tartsuk szinten, nem csak azért, mert segít elfeledkezni az otthoni gondokról, hanem mert szent meggyőződésem, hogy így elkerülhető a gyomorrontás is.

Kéretik megszeretni a rumot tisztán, esetleg jéggel, a gyengébb idegzetűek tréningezzenek a fehér rummal (ron blanco), majd lassan, fokozatosan térjenek át a barna rumra (anejo especial vagy anejo 7).

 

A legjobb utazási ajánlatok egy helyen: GOVIA Travel.

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr7912465251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása