Miért ne mondja le nyaralását - Itt az ideje, hogy késleltesse utazási terveit, ahelyett hogy törölné azokat
2020. március 20. írta: Goviatravel

Miért ne mondja le nyaralását - Itt az ideje, hogy késleltesse utazási terveit, ahelyett hogy törölné azokat

A lefoglalt nyaralás dátumának megváltoztatása jelenleg a legideálisabb opció.

Visszatérítés , törlés igénylése helyett az utazás elhalasztása, későbbi időpontra való átfoglalása nagyobb segítséget jelenthet, mint amennyire ezt el tudná képzelni.

Talán maga az utazás gondolata sem tűnik most helyesnek, mégis szeretnénk, ha az lenne.

Tudniillik, rengeteg ember támaszkodik ránk. A világ körülbelül 10%-a a turizmus területén tevékenykedik. Manapság ezeknek az embereknek nagy része előzetes értesítés nélkül elvesztette állását. Nem csak az utazási irodák dolgozói vagy a légiutas kísérők, pilóták, szobalányok, idegenvezetők, animátorok vannak pillanatnyilag fizetetlen szabadságon; a Maasai túravezetői, a Machu Picchu teherhordói és a srí-lankai fahéjrúd árusok egyaránt az idegenforgalomra támaszkodnak, talán fel sem fogva a világ zavarának mértékét. Hamarosan nem lesz semmijük.

 „Együtt vagyunk” - ez az érzelem és a lelkierő párosítása megbecsült közösségünkben.

Halassza el, és ne dobja el azt az utazást! Amikor végre megszabadulunk a járványtól, a házigazdák minden eddiginél szívesebben fogadnak majd minket.

Az utazás szerelmeseként a legjobb megoldás az, ha támogatjuk a kicsi és független szállodákat. Nemcsak a vállalkozások veszítik el a foglalásaikat, hanem az ellátási láncot alkotó összes személyt veszteség éri, teljes jövedelem kiesést szenvedve.

milaidhoo_maldives_dining_batheli_restaurant_4.jpg 

A hotelek, utazási irodák, légitársaságok és más turisztikai szolgáltatók nem csupán elveszítették hirtelen minden ügyfelüket, hanem az összes foglalás újra tervezése érdekében megannyi plusz munkaóra vált szükségessé. Próbálják elképzelni, milyen lehet számukra dupla-tripla munka 0 bevétellel.

A filoxenía a vendégszeretet görög nyelven. Nagyjából úgy fordítják, mint kedvesség mutatása egy idegennel szemben, mivel a „xenos” „vendég”-et jelentett, mielőtt a szó jelentése „idegen”-né vált volna. Az ókori Görögországban ezt az erények közt a legfontosabbnak ítélték meg: a vendéglátó által ábrázolt tisztelet és becsület a látogató számára a vendégszeretet eredete volt - rajtunk is múlik a kedvesség kimutatása.

Az utazási irodák most demonstrálják bátorságukat és értéküket.

Évekig tartott a tudás felépítése, megszerzése, hogy megosszák tapasztalataikat és éleslátásukat a legcsodásabb kikapcsolódás biztosítása érdekében.

Az ilyen idők egyértelműen bizonyítják az emberi, vagy jó hírű ügynökségen keresztül történő foglalás előnyeit; támaszkodhat rájuk az ember, ugyanis kívül-belül ismerik a folyamatokat.

És ez megérdemli utasként a hűségünket.

Milyen jogaink vannak? Nos, például a franciaországi SETO (Syndicat des Entreprises du Tour Opérating) éppen most kapta meg a kormánytól, hogy késleltesse az utakat és utalványokat állítson ki az ügyfeleknek ahelyett, hogy teljes visszatérítést kínálna - durvának hangozhat, de inkább legyünk a halasztás cinkosai, mintsem kevesebb térítéssel beérők.  

Egyes szervezőknek olyan beszállítói is lehetnek, akik nem tudnak visszatérítést végrehajtani, meglehet, hogy léteznek sürgősségi alapok a fogyasztói nehézségek korlátozására, de a leghatékonyabb módszer mégis az utazás elnapolása.

Ez hosszú távon mindenkinek jobb lehet.

 gettyimages-1132542541.jpg

Amikor a normál szolgáltatások helyreállnak, minden eddiginél jobban ügyeljünk az ügyfelekként fenntartott erőre, hogy rendbe hozzuk a járvány utáni világot.

Ne keresgéljünk megalkuvóan a legolcsóbb ajánlatok között; inkább jusson eszünkbe az ellátási lánc minden tagja, kiknek a megélhetése múlik a mi pénzünkön. Mérlegelje, hogy a jövőbeli utazások milyen pozitív hatással lehetnek. Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint minden fejlett országbeli utazó által elköltött 100 dollár után csak 5 dollár marad a helyi fejlődő gazdaságban.

Jussanak eszébe például a legkiszolgáltatottabb emberek is a világ leginkább rászoruló részeiről, akiknek a turizmus biztosította áramlás teljesen megszűnt.

„A nyaralás áthelyezése fenntartja azt a nagyon szükséges várakozást is, amely segíthet meglátni a fényt az alagút végén” - mondja James Jayasundera, az Ampersand Travel alapítója. „Ha törődünk azokkal a szolgáltatásokkal melyek feldobják életünket, érdemes törődnünk velük. Egy új nyaralás megtervezése vagy akár elhalasztása segít reményt adni. ”

Amit ez az őrült, fékezhetetlen vírus megmutatott nekünk, az az hogy mindannyiunkat összekapcsolt. 

Vegyük figyelembe a természet vezetését és fontolgassuk, hogyan terjeszthető a jobb egészség a rászorulók számára ezekben a példátlan és bizonytalan időkben.

Várakozás közben, bizonytalanul, hogy mi fog kibontakozni, jegyezzük meg a Black Tomato utazási társaság szavait: „Összpontosítanunk kell egymásra és az általunk lakott világ gondozására.”

A bejegyzés trackback címe:

https://govia.blog.hu/api/trackback/id/tr1715539954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása